Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, İngiliz Dili Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven MENGÜ 07 Ocak 2022 Cuma günü 11:00-12:00 saatleri arasında Zoom platformu üzerinden Yüksekokulumuz Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık öğrencilerine yönelik olarak ''Metinden Konuşmaya Uygulama Laboratuvarları'' başlıklı çevrimiçi konferans vermiştir.

Doç. Dr. MENGÜ, konuşmasında geçmişten günümüze yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımını ve metinden konuşmaya uygulama laboratuvarlarının fonolojik ve teknolojik alt yapısını örnekleriyle anlatmış, öğrencilerin İngilizce dinleme, konuşma ve sesletim becerilerinin geliştirilmesinde yararlı olabilecek metinden konuşmaya uygulama laboratuvarlarını uygulamalı olarak göstermiştir.

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık öğrencilerinin ve Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı programı öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı ABD Araştırma Görevlisi Mustafa ÇALI yapmış olup, etkinlik sorular ve sorulara konuşmacı tarafından verilen cevaplarla sona ermiştir.

online conference

07 Ocak 2022